Näringslivets dag byter namn till Piteå Business Awards

Näringslivets dag byter namn till Piteå Business Awards. Den 8 november blir det en glamfylld afton då näringslivet i Piteå ska hyllas i sju olika priskategorier.
– Här får vi chansen att både lyfta och stärka vårt fantastiska näringsliv samtidigt som vi kan visa hur attraktiv Piteå är som plats att etablera och driva företag på, säger Piteås näringslivschef, Peter Palmqvist.

Piteås galakväll för näringslivet har vuxit som evenemang och biljetterna har varit slutsålda. I år släpps biljetterna den 13 september.

I år kommer priser i sju olika kategorier att delas ut till de Piteföretag och näringslivsprofiler som utmärkt sig. Dessutom passar Näringslivets dag på att i år byta namn till Piteå Business Awards.

Piteås näringslivschef Peter Palmqvist pekar på att det ligger i näringslivsavdelningens uppdrag att stärka näringslivet.

– Vi tar aktiv del i utvecklingsprocessen genom att hjälpa företagare att förverkliga sina utvecklingsplaner. Det gör vi bland annat som lots in till kommunen eller en länk till näringsliv och myndigheter, säger Peter Palmqvist.

Näringslivschefen anser att det är lika roligt som viktigt med bredd på priskategorierna.

– Under Piteå Business Awards ges möjlighet att visa upp framgångsrika företag, företagare, varumärken och besöksanledningar. För mig som näringslivschef är det särskilt roligt att det är en sådan bredd på priskategorierna där även UF-Ambassadörer, start ups, småföretagare och hållbarhetsinitiativ hyllas, säger Peter Palmqvist. I och med namnbyte öppnar vi också upp för att tillsammans med näringsliv skapa ett nytt framtid koncept, Piteå Business Week. Där vi till ett annat år ser föreläsningar och aktiviteter kopplade till näringslivet.

Priser delas i år ut i följande priskategorier:
Årets UF-Ambassadör
Årets Besöksanledning
Årets Start Up
Årets Hållbarhetspris
Årets Småföretagare
Årets Varumärke
Årets Företagare

Mer information finns på hemsidan, se länk.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046