Piteå räddningstjänst arrangerar nätverksträff för kvinnor inom räddningstjänsten

Den 17-18 september står Piteå räddningstjänst som värd för föreningen Kvinnor inom Räddningstjänstens årliga nätverksträff. I år är det 84 kvinnor från Räddningstjänster runt om i Sverige som samlas på Pite havsbad för erfarenhetsutbyte och inspirationsföreläsningar.

Syftet med föreningen är att skapa ett forum för information om och för kvinnor inom räddningstjänsten, förbättra förutsättningarna för kvinnorna inom yrket och att kunna arbeta för lika villkor oavsett kön. 

– Nätverksträffarna är ett viktigt forum för erfarenhetsutbyte, informationsdelning, stöd och kunskapshöjande åtgärder för oss kvinnor inom räddningstjänsten, säger Emelie Frank, brandman Piteå räddningstjänst.

Under träffen kommer bland annat Petra Malm, tidigare elitsoldat och första kvinna någonsin att klara uttagningstesterna till operatör inom specialförband, att föreläsa. En annan av föreläsarna är Jeanette Larsson, som jobbat inom polismyndigheten men som nu driver eget företag där hon föreläser om jämställdhets-, mångfalds och diskrimineringsfrågor.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046