Utslagna ur CL – Ny match söndag

Det blir ingen 8-delsfinal i Champions League för Piteå IF DFF. Laget blev utslaget igår kväll av danska mästarna Bröndby med totalt 2-1. Gårdagens match i Köpenhamn slutade 1-1.

Piteå som dominerat den första matchen klart med bl.a. 19-2 i avslut, åkte ner till Danmark i förhoppning att kunna vända 0-1 underläget, men det ville sig inte denna gång. Det blev en betydligt jämnare match i Köpenhamn. Piteå skapade en del chanser och hade bl.a 13 hörnor i matchen men bollen ville inte in i mål.

I den 72 minuten sprang sig istället Bröndbys Nicoline Sörensen fri och gjorde 1-0. Piteå kunde dock kvittera i den 88 minuten på en hörna från June Pedersen som gick in via en Bröndbyspelare. Närmare kom inte laget, utan Bröndby kunde hålla undan och kunde gå vidare med sammanlagt 2-1.

Efter slutsignalen kunde man se väldigt besvikna Piteåspelare på planen. Men med lite distans ska man samtidigt komma ihåg att det här laget har gjort en bedrift som är helt unik i norrbottnisk fotbollshistoria. Laget har tagit SM-guld ifjol och kvalificerat sig till den finaste klubblagsturnering som går att spela i Europeisk fotboll. Det finns inget annat lag i Norrbotten som varit i närheten av detta tidigare, det kommer alltid finnas med i historieböckerna. Så jag hoppas spelarna (med lite distans) sträcker på sig och går rakryggade från denna turnering, ni är fantastiska förebilder!

Piteå stannar nu några dagar i Skåne och laddar upp inför söndagens match mot Kristianstad i OBOS Damallsvenskan. Laget har medaljvittring och det gäller att ladda upp och kräma ur de sista krafterna i en sista strid innan damallsvenskan tar landslagsuppehåll nästa vecka.

Fyra matcher återstår nu i OBOS Damallsvenskan och det är ett riktigt getingbo i kampen om medaljer.

Matchen mot Kristianstad blir en ny tuff drabbning. Båda lagen är med i striden om medaljer och när lagen möts så brukar det bli väldigt mycket kamp och jämna matcher. Lagen har redan mött varandra två gånger denna säsong. En gång i Svenska Cupen våras där vann Kristianstad med uddamålet i snöstorm och nu senast i maj i damallsvenskan på den regnigaste majdagen någonsin i Piteå, så vann hemmalaget med uddamålet.

Kl 14:00 startar matchen på söndag. En match ni kan se på SVT1, ObosDamallsvenskan.tv och Piteå Tidningens Webb. Ni kan även följa matchen via Sveriges Radio. 

Odds hos Svenska Spel

Kristianstad-Piteå 

1: 1,88     X: 4,20     2: 3,07

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196