Oavgjort i dagens drabbning

Dagens match i OBOS Damallsvenskan mellan Kristianstad och Piteå slutade 1-1. Piteå inledde matchen piggt och var det klart bättre laget i första halvlek. Laget radade upp chanser men fick nöja sig med en 1-0-ledning i halvtid. Piteås mål gjordes av Faith Ikidi Michael som nickade in en hörna. Men ledningen kunde som sagt varit några mål större. 

I andra halvlek jämnade Kristianstad ut spelet och Piteåspelarna började nog känna av det tuffa spelschemat senaste tiden. Med tio minuter kvar så kunde Kristianstad kvittera på nick efter hörna. Målskytt Amanda Edgren. 

Båda lagen jagade sedan ett vinstmål och där var Kristianstad närmast i slutminuten. Men matchen slutade 1-1.

-Spelarna har gjort det fantastiskt bra att kunna ladda om mentalt efter det tunga nederlaget mot Bröndby tidigare i veckan. Att spelarna kan komma ut och göra en sådan fin första halvlek är riktigt starkt gjort. Det är vår sjunde match på 23 dagar och det syns att krafterna börjar sina i andra halvlek när Kristianstad kan jobba sig in i matchen. Det känns riktigt tungt att vi inte får med oss tre poäng idag, det hade tjejerna verkligen förtjänat. Nu blir det skönt att komma hem till Piteå igen och få ladda upp i lugn och ro till hemmamatchen mot Göteborg den 12/10. Säger Piteås tränare Stellan Carlsson.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196