Joakim Vikström ny huvudtränare

Joakm Vikström blir ny huvudtränare för PIF under kommande två åren

Assisterande tränaren Joakim Vikström kommer bli ny huvudtränare efter Jeppe Mauritzson över säsongerna 2020 och 2021. 26-årige Vikström som anslöt från Storfors AIK inför säsongen kommer under året avsluta sin UEFA Advanced utbildning vilket är den näst högsta tränarutbilningen i Svenska Fotbollsförbundets regi.

– Precis som att vi vill släppa fram lokala, unga spelare har vi samma synsätt hur vi vill agera på ledarsidan. Jocke är en duktig analytiker med en hög ambitionsnivå som vi anser kommer matcha bra med den spelartrupp vi vill bygga de kommande säsongerna, säger sportchefen Jens Hedström.

I Joakim får nog föreningen seriens yngsta huvudtränare, något som inte skrämmer sportchef Hedström. Vi minns väl vad som hände senast föreningen vågade släppa fram unga huvudtränare?

– Joakims ålder har inte varit något problem för oss i vår rekryteringsprocess, utan så fort det blev klart att Jeppe inte blev kvar så var Jocke först på vår lista. Vi har samma syn på vilket sätt vi ska ta oss an framtiden och vilka delar av vårt spel vi ska arbeta med, säger Jens Hedström. 

Joakim själv ser framemot uppdraget som huvudtränare i sin moderförening. 

– Jag känner mig hedrad och tacksam att få den här chansen där jag ser väldigt mycket framemot att få fortsätta jobba tillsammans med laget och Piteå IF, säger Joakim Vikström.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072