Utdelning av Victors minnesfond

I samband med Piteå IF FF:s match mot IFK Luleå delades Victor Brännströms minnesfond ut till två stipendiater.

Jens Fredricsson, uppskattad hockeytränare i Piteå Hockey pojkar födda 2010 fick ett av stipendierna. Motiveringen var följande:

För hans stora engagemang både på och utanför plan inom Piteå Hockeys verksamhet. Han brinner för att fostra och utveckla ishockeyspelare men även goda medmänniskor. Jens jobbar för att göra verklighet av den värdegrund som Piteå Hockey vilar på med bland annat ledord som glädje, trygghet och gemenskap samt vikten av hur vi bemöter varandra både på och utanför planen. Vi anser att han är en stor förebild i hans förhållningssätt för barn, föräldrar, tränare och andra engagerade inom verksamheten.

 

Även Storfors/Munksund fotbollslag med flickor födda 2006 fick ett stipendium med följande motivering:

Storfors/Munksund F06 är ett lag som slogs ihop hösten 2018. Det som utmärker just detta lag är det genomgående arbetet med sportmanship/fairplay. Alla får spela i matcher och i turneringar och alla uppför sig väl i samband med matcher. Aldrig har en svordom riktats mot andra spelare eller domare även om det varit ledsna flickor vid förluster, vilket är en naturlig reaktion efter att ha kämpat hårt i en match. Flickornas uppträdande beror på stor del på den ledarfilosofi som präglat laget från början. Ledarna är värda att uppmärksammas för sitt arbete och hur man stärkt flickorna för att få ha kvar dem inom fotbollen.

 

Stipendierna delades ut av Victors barn, Alva och Hugo Brännström iklädda PIF-tröjor.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072