Norrköpings Tidningar köper upp Piteå-Tidningen

Norrköpings Tidningar (NTM) är sveriges största lokaltidningskoncern och växer nu ytterligare med förvärvet av Piteå-Tidningen och Norran.

Norrköpings Tidningar köpte förra året Sörmlands Media med tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren och blev i och med det sveriges största lokaltidningskoncern. Nu växer bolaget som också äger Norrbottens Media ytterligare genom förvärven av Piteå-Tidningen och Norran.

I samband med affären som skall göras klart de kommande månaderna lämnar Piteå-Tidningen sitt minoritetsägande man haft i Norrbottens Media.

– Detta stärker NTM-koncernen ytterligare och skapar nya möjligheter. En bra affär för alla parter, särskilt för våra läsare och kunder i regionen, kommenterar NTM:s koncernchef Lennart Foss.

Lennart Foss, Norrköpings Tidningar (VD på NTM) tycker det är en bra affär med övertagandet av Piteå-Tidningen och Norran.

Sebstian Sandgren som är vd på Piteå-Tidningen säger i en kommentar på sajten Dagens Media:

–Vi genomför detta för att placera Piteå-Tidningen i ett sammanhang och i en koncern som säkrar framtida utveckling och tryggar journalistiken i vårt utgivningsområde.

Hur hela tryckeriverksamheten i Luleå och Skellefteå kommer att se ut i framtiden är ännu inte utrett. Vid förvärvet av Sörmlands Media 2018 lades tryckeriet i Eskilstuna ned kort tid efter beskedet om affären och både journalister och tryckeripersonal berördes av uppsägningarna.