Strömbackaskolan i Piteå fokuserar på datalogiskt tänkande under CodeWeek

5-20 oktober är det CodeWeek i Europa. Det är ett initiativ som verkar för att alla ska få tillgång till kodning och digitala kunskaper på ett roligt och engagerande sätt. På Strömbackaskolan i Piteå, genomför alla lärare på Ekonomiprogrammet, Handelsprogrammet och Restaurangprogrammet minst en aktivitet inom kodning och datalogiskt tänkande med gymnasieeleverna. Aktiviteter som registreras på hemsidan CodeWeek.

– Genom att lära sig koda kan våra elever gå i spetsen för ett digitalt samhälle, få en bättre förståelse för omvärlden och bättre chanser att lyckas i sina privatliv och yrkesliv, säger Jonas Carlzon lärare på handelsprogrammet, Strömbackaskolan Piteå kommun.

Förståelse för kodning och utvecklandet av kompetenser relaterade till datalogiskt tänkande, till exempel problemlösning, samarbete och analytisk förmåga, är grundläggande kunskaper i en digital tidsålder. 

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046