Björn Lindblom klar som assisterande tränare

Björn Lindblom blir assisterande tränare under de två kommande säsongerna. Björn har bla varit huvudtränare för Lillpite där han förde dem till en kvalplats upp till division 3 och kommer senast från en roll som spelarutvecklare i Storfors.

– Det känns riktigt bra att med Björns underskrift få in en lokal och intressant tränare som matchar väl med hur vi vill fortsätta bygga vår trupp, säger sportchefen Jens Hedström.

Björn som gjort flertalet säsonger i PIF-tröjan är ett välbekant ansikte för många supportrar. Han är en uppskattad spelare både av spelare och ledare under sin aktiva karriär.

– Björn har funnits på vår radar under några säsonger. Vi får in en noggrann, analytisk och engagerad person som känns väldigt spännande som tränare. Björn tillsammans med övrig ledarstab känns som rätt personer som ska ta truppens utveckling framåt, säger Jens Hedström.

Björn gör sin första träning med truppen när laget återsamlas i mitten av november och ser framemot att starta upp säsongen 2020.

– Jag känner mig väldigt glad över möjligheten att arbeta i föreningen och med den övriga ledarstaben. Vi har ett spännande år framför oss och jag ser framemot att starta säsongen, säger Björn Lindblom.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072