Piteå-Tidningen inte längre lokal – neddragningar att vänta

Norrköpings Tidningar (NTM) är sveriges största lokaltidningskoncern och växer nu ytterligare med förvärvet av Piteå-Tidningen och Norran.

I början av oktober kom beskedet att Norrköpings Tidningar via Norrbottens Media köper upp Piteå-Tidningen och Norran. Det lokala flaggskeppet Piteå-Tidningen lämnar därmed sitt minoritetsägande man haft i Norrbottens Media.

– Jag sitter ju som representant för journalistklubben i styrelsen så jag har ju vetat om det här i en dryg månad men ändå när det blev slutgiltigt i fredags så det är klart då kom det rätt mycket vemod över en. För det här kommer att innebära förändringar, rationaliseringar och en del av mina arbetskamrater kommer att förlora sina jobb, säger Torbjörn Carlsson reporter på Piteå-Tidningen i ett uttalande till SVT Norrbotten.

Hur hela tryckeriverksamheten i Luleå och Skellefteå kommer att se ut i framtiden är ännu inte utrett. Norrköpings Tidningar förvärvade Sörmlands Media 2018 och där lades tryckeriet i Eskilstuna ned kort tid efter beskedet om affären och både journalister och tryckeripersonal berördes av uppsägningarna.

– Detta stärker NTM-koncernen ytterligare och skapar nya möjligheter. En bra affär för alla parter, särskilt för våra läsare och kunder i regionen, kommenterar NTM:s koncernchef Lennart Foss.

Källa: SVT Norrbotten