​Nationell fristadskonferens i Piteå

En gång per år träffas alla fristäder i Sverige och i år har turen kommit till Piteå att vara värdstad.Tisdag-onsdag 22-23/10 kommer representanter från Sveriges fristadskommuner till Acusticum för nätverkande och fortbildning.

-Vi har ett tätt samarbete städerna emellan och det finns mycket hjälp och stöd att få genom nätverket, säger Per Lenndin koordinator, Piteå kommun.

Det svenska Fristadsnätverket genomför årligen en nationell konferens som riktar sig till alla de 25 Svenska Fristäderna. Deltagarna är politiker, koordinatorer samt fristadsartister. Konferensen genomförs en gång per år och syftar till att fortbilda, informera och skapa nätverk fristäder emellan. Konferensen i Piteå lockar drygt 60 personer och genomförs på Acusticum.

Det svenska fristadsnätverket ingår i det internationella nätverket av fristäder ICORN med huvudkontor i Stavanger, Norge och har medlemsstäder över hela världen. Som fristad står man för att skydda och respektera det fria ordet och yttrandefriheten genom att vara en fristad för artister såsom konstnärer, journalister, poeter eller musiker som har tvingats att fly från sina hemländer på grund av vad de skrivit eller sagt.

Fristadskonsert tisdag 22 oktober

Piteås fristadsmusiker Cris Gera och Ayra Aramnejad Stockholms första fristadsmusiker kommer att bjuda på en fristadskonsert i BlackBox. 

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046