Ruben Andersson skriver kontrakt

Ruben Andersson klar för 2 år

Den lovande centrala mittfältaren Ruben Andersson har under dagen kritat på ett kontrakt över säsongen 2021. Ruben har spenderat de tre senaste åren i utvecklingslaget där han haft en längre skadeperiod pga ett benbrott men kom tillbaka starkt under hösten.

– Ruben är en spelare som med all säkerhet redan varit uppflyttad i herrtruppen under säsongen 2018 om han inte drabbats av sin oturliga skada. Han har under sina inhopp i herrlaget, mot topplagen Skellefteå FF och Friska Viljor, visat att han absolut har i division 2 att göra, säger sportchefen Jens Hedström.

Ruben har matchats in sporadiskt i utvecklingslaget under senare delen av säsongen och spelade tolv matcher och gjorde ett mål i division 4. I division 2 blev det två inhopp där Ruben imponerade på ledarstaben.

– Ruben är en passningsskicklig spelare och en duktig beslutsfattare med bollen, trots att han under hösten matchat och tränat med herrlaget har han sällan tappat bollen utan haft en hög procent i antal lyckade aktioner. Får Ruben fortsätta sin utveckling som han haft under hösten ser jag med all säkerhet en framtida fältherre på mittfältet för Piteå IF FF, säger Jens Hedström.

Sportchef Hedström har för närvarande nio spelare under kontrakt, varav Ruben är en.

– Ruben har imponerat på oss i ledarstaben och spelartruppen och det har varit ett enkelt beslut för oss att erbjuda Ruben ett a-lagskontrakt. Vi ser tillsammans med Ruben framemot säsongen 2020 och vad vi kan uppnå, säger Jens Hedström.

Spelare under kontrakt

Victor Pettersson

Andreas Grimstad

James Burgin

Pontus Sundqvist

Sia Jamehdar

Ruben Andersson

Johannes Lidström

Dawit Grmay

Glorie Kabundu

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072