Anton Lundmark fortsätter

Anton Lundmark är klar för en fortsättning i PIF-tröjan. Foto/redigering: Daniel Lidström

En viktig pusselbit är på plats då tjugoårige Anton Lundmark fortsätter sin karriär i Piteå IF efter att kritat på ett nytt kontrakt. Efter en skadefylld försäsong blev det ändå totalt 24 framträdanden i PIF-tröjan.

– Anton har väldigt många fina kvaliteter i sitt försvarsspel som gör att han klarar av att hantera olika typer av situationer. Han är en bra huvudspelare, duktig i defensiva 1 mot 1 lägen med och utan boll samt att han ofta förhindrar avslut genom att blocka skott, säger sportchefen Jens Hedström.

Anton som kom 2018 efter en säsong som högerback i division 3 har mer och mer tagit plats som en av de ordinarie mittbackarna.

– Anton har fortsatt haft en väldigt fin utvecklingskurva under sina säsonger här och har tagit en större och större roll i laget. Därför är det väldigt glädjande att vi får fortsätta utvecklas tillsammans under 2020, säger Jens Hedström

Arbetet med att sätta en slagkraftig trupp fortskrider och läget ser bra ut jämfört med fjolåret exempelvis. Spelartruppen för närvarande har en tydlig lokal prägel där sex av tio spelare kommit från utvecklingslaget.

– Signeringen av Anton sänder en bra signal då han varit en viktig spelare för oss under fjolåret. Vi har nästintill hela backlinjen från ifjol under kontrakt och jag upplever att vi har bra dialog med ytterligare några spelare, så vi hoppas på någon kontraktsskrivning till under veckan.

Spelare under kontrakt

Victor Pettersson

Anton Lundmark

Andreas Grimstad

James Burgin

Pontus Sundqvist

Sia Jamehdar

Ruben Andersson

Johannes Lidström

Dawit Grmay

Glorie Kabundu

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072