Tobias Hellström ansluter från Hemmingsmark

Tobias hellström blir en av tre målvakter i PIF nästa år. Redigering: Daniel Lidström

Den 15 år unga målvakten Tobias Hellström har skrivit på ett kontrakt för Piteå IF FF. Tobias med landslagsmeriter ansluter från Hemmingsmarks IF där han i år har huserat i division 4 med fina resultat.

– Tobias har tränat med oss under hösten och har visat att han har hos oss att göra. Han har imponerat både på ledarstaben och spelartruppen med sitt mod och mogna spelstil. Det har inte varit någon tvekan om att Tobias ska ingå i truppen och vi är glada över att han valt skrivit kontrakt med oss, säger sportchefen Jens Hedström.

Målvaktstränaren Peter Bergstedt har arbetat nära med Tobias under hösten och ser många styrkor i den unga målvakten.

– Tobias är extremt explosiv och reaktionssnabb för sin ålder. Han är dessutom som Jens är inne på väldigt mogen vilket innebär att han har en bra självinsikt och kommer kunna förbättra sina styrkor och utvecklingsområden. Tobias har alla möjligheter och egenskaper för att nå ännu högre upp i seriepyramiden i framtiden, säger Peter Bergstedt.

Tobias som under hösten växte fram som förstamålvakt i Hemmingsmark noterades för totalt 12 seriematcher och klev fram som en av seriens bästa målvakter trots sin unga ålder.

– Det känns spännande att ge Tobias chansen hos oss och se vilka kliv han tar under säsongen som går. Vår förhoppning är att fortsätta ge Tobias bra utbildning för att nå ännu mer framgångar och förhoppningsvis ännu fler landslagssamlingar också. Att vi får knyta till oss ännu en lokal spelare med hög kvalitet och ambitionsnivå glädjer oss som förening också, säger Jens Hedström.

Spelare under kontrakt

Victor Pettersson

Tobias Hellström

Anton Lundmark

Andreas Grimstad

James Burgin

Pontus Sundqvist

Sia Jamehdar

Ruben Andersson

Johannes Lidström

Dawit Grmay

Glorie Kabundu

Linus Isaksson

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072