Johan Hedström och Richard Nordlund lämnar

Johan Hedström och Richard Nordlund lämnar. Foto/redigering: Daniel Lidström

De rutinerade herrarna Johan Hedström och Richard Nordlund lämnar föreningen efter säsongen 2019 då båda flyttar söderut. 

– Både Johan och Richard har varit väldigt uppskattade spelare och vi vill passa på att tacka båda för deras insatser för Piteå IF, säger sportchefen Jens Hedström.

Richard Nordlund anslöt från Infjärdens SK och det blev tio säsonger i rad i PIF-tröjan. Totalt blev det 217 seriematcher men även ett mål mot Junsele i serieepilogen 2011 då Richard fick hoppa in som forward då det var ett stort bortfall av spelare. Efter nyår kommer Richard flytta till Göteborg och lämnar ett stort tomrum efter sig.

– Richard är en fantastisk föreningsmänniska som det finns få av. Han har alltid satt laget och föreningen i första rummet och ställt upp i många lägen och olika roller. Utöver det tappar vi en duktig målvakt som varit med i med- och motgångar där vi framförallt minns serisegern till division 2 och säsongerna i division 1. Vi önskar honom all lycka och varmt välkommen tillbaka till föreningen, säger Jens Hedström.

Johan Hedström kom till PIF från Infjärdens SK inför säsongen 2016 då laget spelade i division 1. Johan har under sina fyra säsonger stått för 93 framträdanden i tävlingsmatcher och gjort tre mål.

– Johan som är en väldigt allround spelare har gjort mycket nytta för oss och utvecklats fint under sina säsonger där han dessutom i år tog över kaptensbindeln. Johan har flyttat till Stockholm men vi hoppas även få se honom i PIF-tröjan i framtiden då han varit en viktig kugge hos oss och är en omtyckt spelare av både ledarstab och spelaretruppen, säger Jens Hedström.