Nyförvärv till Piteå IF DFF

Piteå IF DFF har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2020. Det är 19-åriga Olivia Wänglund från Sundsvalls DFF som signerat ett kontrakt på 1år med klubben.

Olivia har erfarenhet från spel i Elitettan med Sundsvalls DFF, samt även från spel i Svenska Landslagets F19 och F17. I Sundsvall har Olivia spelat centralt men kan spela på flera positioner. Olivia ansluter till truppen efter nyår.

Vid sidan om fotbollen har hon också spelat badminton med stor framgång. Vad sägs t.ex om junior-VM i Indonesien. Hon har spelat i landslaget redan från den yngsta åldersklassen U13 och hela vägen upp till U19. Olivia har deltagit i både U17-EM och U19-VM. Allt detta vid sidan om en elitsatsning inom fotboll som numera tar mer av hennes tid.

Kommentar från Olivia: ”Jag har hört mycket bra om Piteå IF DFF och dessutom fått ett jättebra bemötande från klubben som också har en bra historik om att utveckla spelare. Det känns rätt i tiden för mig och jag förberedd på att ta jobbet för en plats i laget”

Piteås sportchef Leif Strandh: ” Olivia är en spännande spelare som vi ser fram emot att jobba med och vi är glada över att hon valde Piteå IF DFF i konkurrens med andra klubbar. Välkommen!!”

För mer information kontakta:
Leif Strandh, Sportchef Piteå IF DFF                                                                      
Telefon: 070-881 41 68  E-post: leif.strandh@pitea.se

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196