Joachim Olofsson förlänger kontraktet

Joachim Olofsson förlänger kontraktet. Foto/redigering: Daniel Lidström

Joachim Olofsson har kritat på för ytterligare en säsong vilket kommer bli hans fjärde raka säsong i PIF-tröjan. Jocke som hade ett skadefyllt 2018 kom tillbaka och fick vara skadefri under säsongen som gick vilket resulterade i 21 seriematcher under det gångna året. Dessutom kom Jockes första mål i 5-1 segern mot IFK Umeå.

– Jocke är en svårpasserad ytterback där hans styrka ligger i duellspelet där han sticker ut lite extra, säger sportchefen Jens Hedström.

Sportgruppen strävar efter kontinuitet och har nu hela fjolårets försvarslinje under kontrakt och det är en nöjd sportchef som hyllar Joachims vilja och strävan att bli bättre.

– Jocke bidrar på ett värdefullt sätt i omklädningsrummet med sin attityd men även i sina förberedelser där han är ett exemplariskt föredöme för våra unga spelare. Han har haft en fin utveckling i sitt spel med boll under året och har en fortsatt hunger att förbättra sig på alla plan, säger Jens Hedström.

Tränaren Joakim Vikström har sett Joachims utveckling under året som gått och ser framemot att fortsätta arbeta med honom.

– Oerhört glädjande att få fortsätta jobba med Jocke som har en fantastisk arbetskapacitet och inställning. Han är en ödmjuk spelare som hittat en hög och jämn nivå i sitt spel under fjolåret, säger Joakim Vikström.

Spelare under kontrakt

Victor Pettersson

Tobias Hellström

Anton Lundmark

James Burgin

Pontus Sundqvist

Joachim Olofsson

Andreas Grimstad

Filip Flodin

Sia Jamehdar

Ruben Andersson

Johannes Lidström

Dawit Grmay

Glorie Kabundu

Linus Isaksson