Setic satsar på avancerade hudvårdsbehandlingar

Lilian Setic, Suzanne Sundbakk, Zandra Mukka och Åsa Cederstrand framför kliniken i Piteå.

Setic Skincare ökar sin satsning på avancerad hudvård. Efter jul kör kliniken igång ordentligt med bland annat kärlinjektioner och mesoterapi.

– Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda avancerad hudvård till kunderna , säger ägaren Lilian Setic.

Nu börjar julruschen på många ställen i landet. Folk springer i butikerna och jagar julklappar till nära och kära. I kliniken på månskensgatan märker Setic inte direkt något ökat tryck under december månad. De har alltid väldigt mycket att göra och efterfrågan på inte minst estetiska injektionsbehandlingar har haft en stadigt uppåtgående trend under de senaste åren.

Tidigare under hösten förstärkte Setic teamet genom att anställa specialist-sjuksköterskan Åsa Cederstrand. Hon utbildas kontinuerligt av Lilian och så småningom kommer mer lediga tider öppnas upp på kliniken.

Under den senaste tiden har efterfrågan ökat på de hudvårdsprodukter Setic säljer. Nu väljer även kliniken att satsa på mer avancerade hudvårdsbehandlingar och ta in nya märken inom medicinsk hudvård.

Efter årsskiftet sätter de igång med bland annat kärlinjektioner, kombinationsbehandlingar och behandlingar med Dermapen. Dermapen är en avancerad nålbehandling som får huden att producera mer kollagen. Den används till exempel för slapp hud, rynkor och olika typer av ärr, som acneärr.

Många söker vård för sina hudproblem och nu blir Setic redo att hjälpa fler personer.

– Vi vet att många vill ha hjälp och därför känns det roligt och viktigt att kunna erbjuda bra resultat, säger Lilian.

MD codes

Branschen utvecklas och förfinas ständigt, och Setic vill alltid följa med i utvecklingen. Till exempel utför de sina injektionsbehandlingar utifrån den senaste punktmetoden MD codes, som utvecklades av den brasilianske plastikkirurgen Mauricio de Maio

Den kräver en speciell utbildning, och går förenklat ut på att injicera efter väldigt preciserade punkter för att ge ett bättre och naturligare resultat.

– Vårt motto är: “naturlig skönhet”, vilket innebär att vi ger naturliga resultat och använder säkra produkter, berättar Lilian.

Setic Skincare finns i Piteå och Luleå. De utför estetiska injektionsbehandlingar. Fillers, botox, skinboosters och kärlinjektioner. De erbjuder även avancerad hudvård, klassiska ansiktsbehandlingar, dermapen, hydrafacial, kemisk Peel och fransförlängning.

Källa: Setic Skincare