Stadshuset i Piteå kommun Kranmärkt

För att bidra till ett hållbart samhälle har Stadshuset i Piteå kommun valt att Kranmärka hela huset. Det innebär att husets alla möten och utbildningar är fria från flaskvatten. Det ersätts istället med kranvatten. Under torsdagen fick kommunchef Ylva Sundkvist ta emot diplom, en karaff och blommor. 

– Det här känns mycket bra och jag är glad att vi väljer kranvatten i Stadshuset. Jag hoppas att fler kommer att följa efter, säger kommunchef Ylva Sundkvist. 

Josefin Sjögren, kommunikatör och David Öquist, VD Pireva medverkade vid Kranmärkningen.

– Att välja kranvatten är att göra miljön en stor tjänst eftersom kranvattnet alltid är lokalproducerat och distribueras i ledningar i stället för att åka långa transporter. Vi har dessutom en otroligt bra kvalitet på vårt vatten, säger Josefin Sjögren, kommunikatör på Pireva.

Som organisation eller företag har man mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten. Kranvattnet kostar 4 öre per liter medan vi betalar ca 40 kr per liter för flaskvatten. 

Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten. I samband med Världsvattendagen den 22 mars uppmärksammas Kranmärkt nu som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten. 

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046