Sinclaire Sandy klar för Piteå IF FF

Sinclaire Sandy ansluter till PIF. Montage: Daniel Lidström

Den engelske mittfältaren Sinclaire Sandy har under sitt provspel imponerat på ledarstaben och valt att skriva på det förslag som han fått och är därmed officiellt en PIF-spelare nu.

– Sinclaire har gjort ett väldigt gott intryck på oss som fotbollsspelare och människa. Han kommer ge oss en extra dimension i vårt tänkta spelsätt med sin smarthet i spelet, fina teknik och höga arbetskapacitet. Vi ser honom som en central mittfältare men han kan användas på alla positioner på mittfältet, säger tränaren Joakim Vikström.

Sinclaire kamperade med Sia Jamehdar på mittfältet på Lander University i South Carolina under förra säsongen.

– Sinclaire har en härlig, ödmjuk inställning och har de offensiva egenskaperna som vi saknade på mittfältet ifjol efter att Axel Uddström lämnade oss. Han är bra på att ta fram bollen i banan och är duktig på att lösa trängda situationer runt offensivt straffområde, säger sportchefen Jens Hedström.

Sinclaire har varit med sen uppstarten förra veckan och även med på kick-off i helgen tillsammans med övriga i laget, ledarstaben och styrelsen.

– Efter utvärderingen i höstas med spelarrådet och ledarstaben valde vi i styrelsen att starta upp ett utvecklingsarbete som vi kommer fortsätta arbeta med tillsammans under året som går. Det var en bra första träff och det känns som att vi har ett väldigt spännande år framför oss med allt som händer i spelartruppen och i organisationen i övrigt, säger Jens Hedström.

Spelare under kontrakt

Victor Pettersson

Tobias Hellström  (NY)

Anton Lundmark

James Burgin

Pontus Sundqvist

Joachim Olofsson

Andreas Grimstad

Filip Flodin

Sia Jamehdar

Ruben Andersson  (NY)

Johannes Lidström

Dawit Grmay           (NY)

Glorie Kabundu

Linus Isaksson       (NY)

Fredrik Johansson (NY)

Sinclaire Sandy       (NY)