Trevlig invigning av nya boendeplatser på Norrgården

Renoveringen av Norrgården är klar. Idag invigdes nio nya, tillfälliga boendeplatser på avdelningen Björkbacka.

Rummen är totalrenoverade och fullt möblerade med tv på rummet. Varje rum har egen toalett och dusch. Avdelningen har en gemensam matplats med tv-hörna. Vistelsen på Björkbacka är tidsbegränsad tills beviljat bistånd verkställs, exempelvis annat boende eller återgång till hemmet. På måndag börjar den nyrekryterade personalen arbeta och två personer kommer flytta in under veckan.

– Det känns jättespännande. Vi har nyanställt sju undersköterskor och de ser fram emot att få komma hit och jobba, säger Annika Wallin, enhetschef, Norrgården.

Ändrad planlösning
Planlösningen i rummen har ändras för att toaletterna ska bli större.

– Vi har jobbat nära entreprenörerna för att hitta så bra lösningar som möjligt. Vi har mätt och fått ändra om och tänka annorlunda på vissa ställen, men vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Annika.

Personalen har arbetat med inredning, material och färgval för att skapa ett lugn i rummen.

Pernilla Aldrin är sjuksköterska och kommer att vara knuten till den nya avdelningen.

– Det ser jag fram emot, det blir intressant och annorlunda att börja arbeta här där brukarna inte bor permanent, säger hon.

Socialnämndens ordförande Sven-Gösta Pettersson gästade invigningen tillsammans med Magdalena Jonsson, avdelningschef för särskilt boende äldreomsorg, Leena Leijon, avdelningschef personlig assistans och Helena Magnusson avdelningschef ordinärt boende.

Kontaktpersoner:
Magdalena Jonsson, avdelningschef, socialtjänsten
Telefon: 070-320 24 10
E-post: Magdalena.Jonsson@pitea.se

Leena Leijon, avdelningschef, socialtjänsten
Telefon: 0911-69 62 60
E-post: Leena.Leijon@pitea.se