Svenska Cupen inleds mot IK Uppsala Fotboll

Efter 4 träningsmatcher med årets trupp kommer den första tävlingsmatchen.

Det blir match söndag 23:e februari kl 16:30 mellan Piteå IF DFF och IK Uppsala Fotboll. 

IK Uppsala Fotboll är en av årets nykomlingar i Obos Damallsvenskan och det blir den första gången någonsin lagen möts.

Båda lagen utgör tillsammans med Mallbackens IF och KIF Örebro grupp 4 i Svenska cupens gruppspel. Gruppspelet är omgång 4 i Svenska Cupen 2019/2020 och spelas som en enkelserie där gruppsegraren går vidare till semifinal. I kraft av högst rankat lag i gruppen får Piteå IF DFF spela 2 hemmamatcher.

Matchen på söndag spelas i Norrstrands fotbollshall och där gäller begränsat antal på 150 personer i hallen. Det finns möjlighet att se matchen från TV-soffan via PiteåTidningens livesändning. Matchen rapporteras dessutom i Livescore.

Svenska Spel har satt följande odds på matchen.

1: 1,22 X: 5,55 2: 9,75