Gustav Nordh lämnar för Team TG

Gustav Nordh lämnar för Team TG. Foto/montage: Daniel Lidström

Gustav Nordh blir nästa spelare att kliva upp ett pinnhål i seriesystemen, då han valt att skriva på för Team TG i division 1.

– Gustav har varit en viktig offensiv spelare för oss och har alla fotbollsmässiga kvaliteter för att lyckas högre upp. Även om det är tråkigt att duktiga spelare lämnar, så är det ett bra kvitto att spelare utvecklas hos oss och att lag högre upp samtidigt har koll på oss som förening, säger sportchefen Jens Hedström.

Gustav med Piteå IF som moderklubb flyttades upp i herrlaget inför säsongen 2016, enbart 16 år gammal. Totalt blev det 89 seriematcher och 47 poäng, fördelat på 25 mål och 22 assist för Gustav.

– Gustav har en fantastisk förmåga att slå sin spelare och ett fint flyt när han driver bollen. Vi önskar honom all lycka till och hoppas att han återvänder till föreningen någon gång längre fram i karriären, säger Jens Hedström.