Ny ansvarig utgivare på Piteå-Tidningen

Piteå-Tidningen som inte längre är lokal, ingår numer i Norr Media med ägarna Norrköpings Tidningar.

I slutet 2019 blev det klart att Piteå-Tidningen och Norran köptes upp av Norrköpings Tidningar och blev en del i Norr Media. Stora neddragningar har redan skett på redaktionen och nästan halva personalstyrkan har försvunnit. Nu sker ännu en förändring då tidigare ansvarige utgivaren Bengt Larsson tackar för sig och går i pension och ersätts av Mari Gustafsson.

Mari Gustafsson har arbetet på PT under många år och senaste tiden även fungerat ställföreträdande ansvarig utgivare. Det hör inte till vanligheterna att en reporter även axlar rollen som ansvarig utgivare.

– Det är en ovanlig lösning, men från min personliga sida är det en kombination av det bästa av två världar. Jag får ta på mig det här viktiga uppdraget samtidigt som jag får fortsätta att skriva, som jag gjort i många år och brinner för. Det gör även att jag är med i diskussioner om olika jobb från start vid våra morgonmöten till exempel, uttalar sig Mari Gustafsson på Piteå-Tidningens webbplats.