Varför är det gula spår på våra fairways? I måndags så gödslade vi fairways, tee…

Varför är det gula spår på våra fairways? I måndags så gödslade vi fairways, tees, greener och greenområden. Pga. dem osäkra väderprognoserna så ville vi lägga ut gödslet innan regnet kom, detta innebar att gödslet fastnade på hjulen på vagnar och dylikt och hann ”bränna” gräset litegrann. Vi valde att lägga ut gödslet och hoppas att regnet som kom skulle vara nog, och det var det! En liten chansning från vår sida. Lite gula hjulspår är ett litet pris att betala för dem fairways vi kommer att få framöver. Gödslet lär kicka igång nu till helgen och i samband med allt regn vi har fått så hoppas vi nu på otroligt fina spelytor! Dem skador som gödslet orsakat dem senaste dagarna kommer att försvinna till veckan.

Vi har även kommit igång med röjningen denna vecka och bunkerkanterna har fått sig en frisering. Vi kommer fortsätta med röjningen får att få en fin finish på banan.

Kommer även göra ett inlägg imorgon gällande tee 47 på hål 16 och 18. Jag antar att dem som spelar från tee 47 har noterat att vi flyttat tillbaka dessa tees. För dem som inte var på årsmötet i höstas så kommer jag med info angående detta under morgondagen.

Greenerna klipps nu på 3,5mm och vältningen har kommit igång på riktigt, så nu under Juli kommer vi försöka hålla greenerna snabba och jämna. Någon dag kan hastigheten vara lägre då vi ska ut och lufta greenerna till veckan. Oroa er inte dock, vi kör med fasta knivar så spelet påverkas minimalt av luftningen.

Med vänlig hälsning, Banpersonalen

Ps. Bilden på hjulspåren är inte från i år, men det är den bästa jag hade för tillfället!

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot piteagolfklubb

Källa: Piteå Golfklubb, Piteå