Mäklarhuset i Piteå på offensiven: Tar nya grepp på marknad i positiv utveckling

Roger Blombäck, Ann-Christine Blombäck och Ulf Bergström på Mäklarhuset – numera på Storgatan mitt i centrala Piteå – ser ett allt större intresse för bostads- och fastighetsmarknaden i kommunen. Just nu säljer de bl.a. en naturskön fastighet vid Brattviken med utgångspris 7,9 mkr.

– Det finns flera positiva trender på fastighetsmarknaden i Piteå. Detta möter vi med vår mångåriga lokala kunskap och genom att ta nya grepp. I samverkan med ekologiska hustillverkaren Hasseltornet visar vi konkret på potentialen att bygga nytt på tomter till salu. Dessutom satsar vi ännu mer på digital visualisering av bostäder och fastigheter.

Roger Blombäck på Mäklarhuset i Piteå ser ett ökat intresse för bostäder och fastigheter i kommunen. Bakom denna utveckling finns några tydliga trender.

Inlandsflytt och återflytt

– Många från Norrlands inland är intresserade av bostäder i Piteå med omnejd. En hel del av de som måste flytta i Malmfälten ser Piteå som ett intressant alternativ med bra prisbild, fina omgivningar och pendlingsavstånd till nya jobb och expansiva verksamheter, konstaterar Roger.

– Dessutom är det allt fler norrlänningar i södra Sverige som överväger att komma hem och köpa bostad här, när barnen blivit stora.

Intresset för befintliga bostäder är stort, men Roger menar att trenden pekar mot att flera vill bygga nytt eller bygga om på attraktiva tomter.

– Vi möter den denna positiva utveckling på Piteås fastighetsmarknad dels med vår mångåriga lokala erfarenhet och kunskap, dels med nya grepp, berättar Roger.

Digital tomtvisning med typhus

En satsning som fått mycket gott gensvar är samarbetet med hustillverkaren Hasseltornet.

– Gällande en tomt vi sålde på Borgarudden har Hasseltornet lagt in en rendering av husmodellen ”Havsbris” i en digital bild av platsen. Då kunde köpare se potentialen och få idéer om hur tomten skulle kunna bebyggas. Vi ger också konkreta beräkningar av vad det kostar att köpa tomten och bygga en viss sorts hus, förklarar Roger.

Mäklarhuset och Hasseltornet kommer att fortsätta sitt samarbete och erbjuda detta försäljningskoncept till tomtägare som kan stycka av och sälja mark.

– Vi kan i samverkan med markägaren och exploatörer lägga upp förslag till  detaljplaner och visualisera olika möjligheter till bebyggelse.

”Samarbetet mellan hustillverkaren Hasseltornet och Mäklarhuset är ett nytt och hittills unikt koncept”

– Samarbetet mellan oss på Hasseltornet och Mäklarhuset är ett nytt och hittills unikt koncept. Vi ser verkligen fram emot att ta detta vidare, säger Daniel Engberg, distriktschef på Hasseltornet.

Samarbetet mellan ekologiska hustillverkaren Hasseltornet och Mäklarhuset är ett nytt och hittills unikt koncept. Michael Alsafar, Robert Näslund och Daniel Engberg på Hasseltornet ser fram emot det fortsatta samarbetet.

Digitalt och personligt

Mäklarhuset Piteå fortsätter att utveckla den digitala visualiseringen. Med proffsfoton, bildspel och filmer – både interiört och exteriört.

– Vi kan dessutom erbjuda en ny digital tjänst – Boneo. Det är en hemsida där flera av landets ledande mäklarföretag gått samman för ge kunder ytterligare en kanal att visa upp sina fastigheter i.

– Samtidigt fortsätter vi med bokade visningar där vi verkligen går igenom fastigheten utifrån var och ens önskemål och krav. Detta har förstås varit extra angeläget under Corona-pandemin, men är något vi alltid sett som viktigt, säger Roger.

Från 300 000 till 7,9 mkr

Mäklarhusets utbud har en mycket bred spännvidd – här finns allt från mindre hus för 300 000 till fastigheter i mångmiljonklassen.

– På senare tid har vi fått förtroendet att sälja några objekt som verkligen sticker ut. På Näsudden i Öjebyn säljer vi nu en fantastisk fastighet med sagolik utsikt över Brattviken och en tomt som skall styckas av till cirka 10 000 kvadratmeter. Utgångspriset är 7,9 mkr – ett av de högsta priserna någonsin på Piteås bostadsmarknad, säger Roger.

Källa: Mäklarhuset Piteå

Kontakt:

Läs mer om Mäklarhuset i Piteå och alla aktuella objekt till försäljning på www.maklarhuset.se/pitea