Åströms satsar på Corona-säker butik med massor av nyheter

Daniel Åström och Annika Hedlund på Åströms Ur & Optik i Piteå hälsar alla välkomna till Corona-säker handel – med butiken full av spännande nyheter.

– Vi har anpassat våra rutiner fullt ut för att Corona-säkra butiken och kundmottagningen under julhandeln och framgent. Så att alla kan känna sig trygga med att ta del av våra spännande nyheter inom ur och optik.

Det säger Daniel Åström som driver Åströms Ur & Optik i Piteå.

– Vi som jobbar i butiken bär munskydd så fort kunden önskar och även vid synundersökningen. Vi spritar och uv-behandlar alla produkter när någon har vidrört dem och så finns det förstås alltid handsprit, engångshandskar och munskydd tillgänglig för kunderna i butiken. Vi tar gärna emot beställningar via telefon och mail, och ordnar hemkörning av varor till de kunder som föredrar det, berättar Daniel.

Han hoppas att Piteåborna ska värna den lokala handeln – särskilt nu inför jul.

– Media har skapat panik hos många kring den andra Corona-vågen. Det har fått mycket stora negativa effekter för oss inom handeln. Men vi som driver butiker här på orten lägger ner mycket tid och engagemang på att skapa Corona-säkra miljöer för våra kunder.

Local Hero-rörelse”

Över landet har det formats en ”Local Hero-rörelse”, där man väljer att fortsätta handla lokalt för att stötta ortens näringsliv i stället för ofta utlandsägda internetsajter.

– Jag hoppas att många inser värdet av en levande handel på den egna orten och därför väljer att agera på detta vis nu under pandemin och förhoppningsvis även efter den. Det är mycket positivt och jag hoppas att denna trend ska växa sig stark även här i Piteå, säger Daniel.

– Jag hoppas att många inser värdet av en levande handel på den egna orten och därför väljer att agera på detta vis nu under pandemin och förhoppningsvis även efter den. Det är mycket positivt och jag hoppas att denna trend ska växa sig stark även här i Piteå, säger Daniel.

Julkalender och optiknyheter

Åströms Ur & Optik har många spännande nyheter till årets julhandel.

– Vi lanserar en julkalender via sociala medier, där vi har ett mycket fint erbjudande varje dag butiken är öppen under december. Det handlar om rejäla rabatter på en lång rad fina produkter, berättar Daniel.

Bland de mest spännande nyheter hos Åströms märks den nya typen av progressiva glas – ”Smart Life”, en innovation från världsledande Zeiss.

– De ger en helt annan upplevelse än tidigare progressiva glas. Och vad gäller glasögonbågar så tycker jag att Anne & Valentin har en särpräglad och snygg kollektion. Detta är ett nytt bågmärke hos oss. Vi är otroligt stolta över att vara en av de få butikerna i Sverige att representera dem. De har spännande färgsättningar – med stil. Säger Daniel.

– Det händer så mycket spännande inom optik just nu – jag har aldrig tidigare varit med om en mer intensiv utvecklingsperiod under mina 33 år i branschen!

Ny design och hybridklockor

Klockor – inte minst armbandsur – kan ju vara en finfin julklapp, och även här har Åströms många intressanta nyheter.

Inte minst Certina erbjuder många härliga nyheter. Till exempel armbandsur i ny design för såväl herr och dam som ungdom, med DS- konceptet (Double Security) som bland annat innefattar safirglas, vattentäta och slagtåliga konstruktioner och detta i kombination med världsledande design och kvalitet.

– Vi ingår ju inte i någon kapitalkedja utan är ”vår egen” butik. Det betyder att vi verkligen kan plocka russinen ur kakan i utbudet inom ur och optik, och erbjuda våra kunder det allra bästa, avslutar Daniel.

Källa: Åströms Optik

Kontakt: För mer information besök www.astroms.nu