Coop Norrbotten fortsätter att stötta Piteå IF FF ungdomar

Piteå IF FF är en av Norrbottens största ungdomsföreningar med över 700 aktiva ungdomar, 100 ideella ledare och 1 300 medlemmar.

Coop Norrbotten stöttar för tredje året i rad Piteå IF FF barn- och ungdomsverksamhet. Piteå IF FF är en av Norrbottens största ungdomsföreningar med över 700 aktiva ungdomar, 100 ideella ledare och 1 300 medlemmar.

– Fotbollen spelar en viktig roll i uppväxten, här får tjejer och killar möjligheten att känna grupptillhörighet och utveckla sociala färdigheter så som samarbete, kommunikation och hjälpsamhet. Dessa är viktiga färdigheter för resten av livet, säger Helene Ljungstedt, chef Marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten.

Coop Norrbotten väljer att fortsätta stötta Piteå IF FF barn- och ungdomsverksamhet ett tredje år. Fotboll är en sport som ger många fördelar för barnen när de utövar den, vilket man inte brukar tänka på.

– Det är inte bara kroppen som påverkas positivt av fotbollsträning. Kommunikation är en viktig del i sporten och den kräver att barnen lär sig att kommunicera. Eftersom det är en lagidrott så kommer barnen även att utveckla sina sociala färdigheter, menar Helene.

– Vi är såklart väldigt glada över att Coop Norrbotten väljer att utöka samarbetet med föreningen inför kommande säsong. Deras engagemang är en viktig del för att skapa bättre förutsättningar för ett välmående Piteå kommun i framtiden. Våra samarbetspartners är ovärderliga för oss och det är glädjande att se Coop Norrbotten, som dessutom är huvudpartner till Norrbottens fotbollsförbund, vill vara med och utveckla föreningen med fokus på våra aktiva ungdomar, säger Jens Hedström i Piteå IF FF.

Källa: Coop Norrbotten