SVT rekar i Piteå inför SM-veckan 2022

Under två dagar har SVT besökt Piteå för att planera inför TV-sändningarna under SM-veckan i mars 2022. Foto: Piteå kommun

SVT varit på plats i Piteå för att förbereda inför vårens TV-sändningar av SM-veckan. Under SM-veckan 2016 sände SVT över 50 timmar från tävlingarna på webben och i TV.

Ett team från SVT besökte Piteå för att reka SM-veckans arenor och tävlingsplatser. Produktionsledningen undersökte bland annat hur man ska sätta upp kameror och annan sändningsteknik. De två huvudarenorna blir Lindbäcksstadion och Pite Havsbad.

– Vi har haft två intensiva dagar som lägger grunden för SVT inför SM-veckan i Piteå , deras kamerapositioner och deras sändningsschema. Det är 20 idrotter vars SM-tävlingar SVT ska följa så det är ett gigantiskt pussel. Det här känns som en konkret uppstart för arbetet tillsammans med alla idrotter och där höjdpunkten blir genomförandet i slutet på mars 2022. Vi längtar, säger Per Lenndin, projektledare SM-veckan Piteå.

Den hittills nordligaste SM-veckan arrangeras återigen i Piteå den 23-28 mars 2022. Läs mer om SM-veckan och se vilka idrotter som kommer att delta via SM-veckans hemsida.

Källa: Piteå kommun