Piteå kommun vaccinerar hemsjukvårdspatienter i PiteEnergi Arena

I nästa vecka börjar Piteå kommuns sjuksköterskor att vaccinera hemsjukvårdspatienter med den tredje dosen mot Covid-19. Vaccineringen sker i PiteEnergi Arenas lokaler på Noliaområdet. Alla hemsjukvårdspatienter har fått ett brev hemskickat med information om vad som gäller för just dem.

-Vi har fått en hel del samtal från anhöriga och patienter som blivit osäkra på platsen eftersom Region Norrbotten numer vaccinerar på Piteå sjukhus. Det är inte alltid helt enkelt att hålla isär vilken huvudman som vaccinerar vem så därför vill vi förtydliga att informationen stämmer, det är i PiteEnergi Arena som vi vaccinerar de patienter som är inskrivna i hemsjukvården med den tredje dosen mot Covid-19, säger Sara Hedkvist, enhetschef, Hälsa och sjukvård, Piteå kommun.

Under 2021 har Piteå kommun ett särskilt avtal med Region Norrbotten (som är huvudansvarig för all vaccinering) som innebär att kommunens sjuksköterskor vaccinerar hemsjukvårdspatienter, boende i gruppbostäder och på särskilt boende för äldre mot Covid-19.

-Nu när den tredje dosen ska ges samtidigt som vaccineringen mot säsongsinfluensan pågår kan det upplevas som lite krånglig att behöva gå till olika ställen, men vi har tyvärr inte möjlighet att vaccinera mot säsongsinfluensan samtidigt eftersom hemsjukvårdspatienter ska vaccineras med ett högdosvaccin och då måste det gå minst sju dagar mellan dessa vaccindoser, säger Sara Hedkvist.

Vaccinering mot säsongsinfluensan bokar varje hemsjukvårdspatient själv eller med hjälp av närstående via 1177 hos Region Norrbotten.

Kontaktperson:
Sara Hedkvist
Enhetschef, Hälsa och sjukvård
Telefon: 0911-69 79 30
E-post: Sara.Hedkvist@pitea.se

Författare: Piteå kommun

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun – Aktuellt hemsida.

Källa: Piteå kommun, Piteå