Yrgo och Campus Piteå utökar sitt samarbete

Yrgo har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar och har sedan hösten 2020 erbjudit utbildningar i Piteå i samarbete med Vuxenutbildningen inom Piteå kommun. I veckan har Karin Omsén, rektor för administration, ekonomi, transport och pedagogik och Håkan Martinsson som är lärare för Yrgos utbildningar inom transport och logistik besökt Piteå för att diskutera ett utökat samarbete för att erbjuda utbildningsplatser i Piteå inom fler yrkeshögskoleutbildningar.

– För oss känns det superintressant att utöka våra studieplatser i Piteå. Vi har redan ett gott samarbete och med de stora industriinvesteringarna som sker i norra Sverige just nu kommer det finnas ett stort rekryteringsbehov kommande år. Där vi ser att vi på Yrgo med vårt breda utbud av yrkeshögskoleutbildningar kan vara med och bidra till kompetensförsörjningen, säger Karin Omsén, rektor för administration, ekonomi, transport och pedagogik på Yrgo.

Samarbetet handlar om att Yrgo ska utöka sina studieplatser i Piteå och erbjuda utbildningar inom fler områden än idag.

– Det känns roligt att vi blir uppvaktade av Yrgo som är en ledande aktör inom yrkeshögskoleutbildningar som är ett område där vi vill växa. Vårt mål är att Campus Piteå ska bli ett folkets campus och erbjuda utbildningar för ett livslångt lärande. Samarbetet med Yrgo är ett steg i den riktningen, säger Greta Wimander, strateg för Campus Piteå.

– Det är viktigt att vi får input från det lokala arbetslivets om vilka kompetensbehov man ser behövs både nu och på sikt. På så sätt kan vi matcha kompetensbehovet mot utbildningar som kan genererar dessa kompetensbehov, tex i samarbete med utbildningsaktörer inom yrkeshögskolan. Det blir otroligt spännande att se vad fortsatt samarbete med Yrgo kan generera för utbildningsutbud i Piteå, säger Karin Gebing, utbildningsutvecklare vid Piteå kommun.

Faktaruta om Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar och drivs helt utan vinstintresse. Varje år utbildar sig cirka 2300 personer hos Yrgo. Fler än 9 av 10 studerande får jobb efter examen.

Författare: Piteå Science Park

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå Science Park – Aktuellt hemsida.

Källa: Piteå Science Park, Piteå