Piteå Science Park fortsätter att certifiera sina innovationsledare

Linnea Assmundson som bland annat är ansvarig för Piteå Science Parks satsningar inom solenergi har nu certifierat sig till innovationsledare. Hon blir därmed Piteå Science Parks fjärde medarbetare som är certifierad innovationsledare enligt ISO 17024.

– Processen har varit både lärorik och inspirerande. Certifieringen är en kvalitetsstämpel på vår kompetens kring innovation och ett viktigt steg på vägen i att professionalisera innovationsledaryrket, säger Linnea Assmundson.

År 2020 inledde Piteå Science Park arbetet med att certifiera sina innovationsledare och idag är fyra av bolagets innovationsledare certifierade.

– Vi vill skapa en ännu mer innovationsvänlig kultur i norra Sverige och sprida kunskap om hur organisationer och företag här kan arbeta med innovation för att framtidssäkra sina verksamheter. En del i det arbetet är att bidra till att det finns fler certifierade innovationsledare både internt hos oss och i regionen, säger Greta Wimander, innovationschef på Piteå Science Park.

Under våren kommer Piteå Science Park att erbjuda företagen som deltar i bolagets klusterinitiativ Creative North och SWE-CIC att delta i en studiecirkel som förbereder deltagarna inför certifieringen till innovationsledare. 

Mer information om certifieringen

Det är den nationella yrkesföreningen Innovationsledarna som i samarbete med statliga RISE, Research Institutes of Sweden, tagit fram en ISO-certifiering av innovationsledare. Sverige är först i världen med att ta detta grepp, och syftet är att kvalitetssäkra rollen. För att kunna certifiera sig måste man bland annat ha arbetat med innovationsledning i minst tre år.

Författare: Piteå Science Park

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå Science Park – Aktuellt hemsida.

Källa: Piteå Science Park, Piteå