Åsa Andersson blir ny klubbdirektör


Åsa Andersson blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey och tillträder under hösten. Hon kommer från en tjänst där hon haft vd-ansvaret för både Skellefteås allmännyttiga bostadsbolag Skebo samt Skellefteå Industrihus.

– Åsa är en modig och orädd ledare med lång och bred erfarenhet. Det här är en tjänst som väckt stort intresse och där vi haft många kvalificerade sökande. Vi har valt Åsa då vi är övertygade om att det är precis hennes kvaliteter vi behöver för att fortsätta utveckla föreningen, säger Kenneth Fahlgren, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey.


Åsa Andersson har under de senaste sex åren arbetat som vd för Skebo och senare även för Skellefteå Industrihus, två bolag som fått en alltmer central roll i den expansiva fas som Skellefteå befinner sig i efter flera större företagsetableringar. Nu ser hon fram mot sin nya utmaning:

– Det är enormt inspirerande. I de diskussioner jag haft med styrelsen så känner jag att föreningen har en grundtrygghet när det handlar om sättet man arbetar på idag, men att man också vill mer. Vi behöver hålla absolut högsta klass på alla områden för att lyckas. Vi ska stå för en oslagbar framåtsträvande ambition som genomsyrar hela bygden. Det är då vi är som bäst, säger Åsa Andersson, vars intresse för Skellefteå AIK föddes 1978 då hon som tolvåring följde Skellefteå AIK:s resa mot klubbens första SM-guld.

Hon beskrivs som en tydlig ledare som ger sina medarbetare stort mandat att driva utvecklingen framåt utifrån överenskomna mål. Erfarenheten av arbete i organisationer där hänsyn måste tas till både affärsmässighet och samhällsintressen tar hon också med sig.

– Skellefteå AIK Hockey betyder mycket för många och ur flera olika perspektiv. Vi är både en förening där hundratals ungdomar idrottar, en elitverksamhet som siktar på att tävla om SM-gulden, en samarbetspartner för näringslivet och norra Sveriges stoltaste och mest älskade klubbmärke. Det handlar om att väga samman många intressen och tillsammans skapa ett kraftfullt driv framåt, säger Åsa Andersson.

Åsa Andersson efterträder Pea Israelsson som varit klubbdirektör under hela 25 år. Under den perioden har föreningen utvecklats till en av Sveriges ledande ishockeyföreningar.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.skellefteaaik.se

Källa: Skellefteå AIK, Skellefteå