Michael Eriksson är Uppsalas nya gatu- och parkchef

Michael Eriksson är ny gatu- och parkchef vid stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun. Tom Karlsson tillträder som vd för Uppsala parkerings AB.

Michael Eriksson tillträdde sin tjänst vid stadsbyggnadsförvaltningen 19 januari. Michael kommer även att ingå i förvaltningens ledningsgrupp. Han kommer närmast från en tjänst som enhetschef för samhällsbyggnad på konsultföretaget Ramböll och var innan dess gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

– Uppsala har utvecklats enormt under de senaste åren och jag är otroligt glad att få vara med i Uppsalas fortsatta utveckling. Våra offentliga miljöer betyder mycket för våra medborgare, men har också stor betydelse för Uppsalas attraktionskraft. Det ska bli spännande att arbeta med dessa frågor tillsammans med nämnd, kollegor, näringsliv, föreningar och medborgare, säger Michael Eriksson.

Tidigare gatu- och parkchef i Uppsala kommun, Tom Karlsson, har sedan september 2014 varit tillförordnad vd för Uppsala parkerings AB på halvtid. Nu lämnar han stadsbyggnadsförvaltningen och övergår på heltid till bolaget. I sin nya tjänst kommer Tom att leda parkeringsbolaget som sedan 1 mars 2014 ansvarar för hela Uppsala kommuns parkeringsverksamhet.