Fyra Bolandelever på pallen i Yrkes-DM

Fyra Bolandelever hamnade på pallen när Yrkes-DM avgjordes den 11 maj. Foto: Sofie Blomgren.

Fyra elever på Bolandgymnasiet vann sina kategorier i Yrkes-DM som avgjordes i Relitahallen den 11 maj. Albert Ahlenius vann mureri, Fanny Larsson kategorin måleri och Anton Renvall och Johannes Matsson vann kategorin trä.

I torsdags gjorde elever från gymnasiets bygg- och anläggningsprogram upp i distriktsmästerskapen. Fyra elever från Bolandgymnasiet hamnade på pallen i fyra av de fem tävlingskategorierna.

– Vi är stolta och glada att det gick så bra för våra elever – det visar att vi har bra utbildningar och det bådar gott för framtiden när byggbranschen är i stort behov av skickliga hantverkare, säger Ulla Klefbom, rektor på Bolandgymnasiet.

Albert Ahlenius, Fanny Larsson, Anton Renvall och Johannes Matsson har nu chansen att ta sig till Yrkes-SM som går av stapeln i Uppsala i april 2018, via en regiontävling som hålls några månader innan SM. Det finns sex platser för varje yrke i Yrkes-SM.

Tävlingsmomenten i yrkesmästerskapen återspeglar det eleverna lärt sig i sin utbildning och som de ska använda i sitt framtida arbete.

Bolandskolan är en branschrekommenderad skola av Byggindustrins yrkesnämnd.

– En examen från bygg- och anläggningsprogrammet leder till jobb, och självklart är det så att har man examen från en erkänt bra skola är det ännu lättare, säger Ulla Klefbom.

Regerande svenska mästarna inom betong, Emil Östberg och Markus Magnusson har också gått på Bolandgymnasiet.

Från hösten tillhör bygg- och anläggningsprogrammet Jällagymnasiet men är kvar i lokaler på Bolandsgatan/Björkgatan till 2019.

För mer information

Ulla Klefbom, rektor Bolandgymnasiet
Telefon: 018-727 98 10
E-post: ulla.klefbom@uppsala.se

Källa: Uppsala kommun