Ny bibliotekschef i Uppsala kommun

Mohammed Mekrami blir ny bibliotekschef i Uppsala kommun. Mohammed har mångårig erfarenhet som chef och ledare inom framförallt skola och bibliotek och har det senaste året arbetat som tillförordnad avdelningschef för Bibliotek Uppsala. Han har tidigare verkat som enhetschef, skolledare och ledarskapskonsult.

– I Mohammed Mekrami får vi en chef och ledare som kan utveckla biblioteksverksamheten och fortsätta den förändringsresa som Uppsala kommun befinner sig i. Mohammed har en tillgänglig och kommunikativ ledarstil och förmågan att uppmuntra och inspirera andra. Hans bakgrund ger oss ny kompetens i organisationen och nya perspektiv på verksamheten, säger Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

Mohammed är utbildad gymnasielärare med pedagogisk magisterexamen i ledarskap och en fil kand i historia. Han har även genomgått den statliga rektorsutbildningen vid Uppsala Universitet.

För mer information:

Sten Bernhardsson, direktör för kulturförvaltningen
Tel: 018-727 17 85
E-post: sten.bernhardsson@uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Tel: 072-468 64 95