Regiworkshop den 8 december med Marcus Carlsson

Välkommen på en workshop om att arbeta nära skådespelare med film- och teaterregissören Marcus Carlsson.

Kursledaren Marcus Carlsson är både film- och teaterregissör. Han har en magisterexamen i filmregi från Filmhögskolan i Göteborg. Marcus senaste långfilm Kärlek & vilja fick sin premiär på Göteborg Filmfestival i år. Han arbetar för närvarande på Göteborgs stadsteater och med sin tredje långfilm Biodlaren.

Regikursen ges i workshopform där teori varvas med praktiska övningar. Syftet med dagen är att lära sig mer om regissörsrollen och att arbeta nära med skådespelare. Marcus kommer att berätta om hur han lägger upp en inspelningsdag. Vilka fällor han förbereder sig för. Hur kan vi skapa stämningar på plats och med vilka medel? Det gäller att hitta nivåer i rösten, riktningar, söka ljus och röra sig i den hastighet som känns rätt för kameran.

Denna grundläggande kurs vänder sig till dig som är intresserad av filmregi. Oavsett ålder så är alla vuxna välkomna!

Dag: lördag den 8 december 2018
Tid: kl. 11.00-18.00
Plats: Regionens hus, Storgatan 27 i Uppsala. Max: 20 personer. Först till kvarn!
Kostnad: 425 kr inkl. moms. Anmälan är bindande.

Anmäl dig till louise.bown@regionuppsala.se eller 070-598 62 85 senast 5 december.

www.regionuppsala.se/film