Konsten att delta – utställning i Enköping

Under december och januari fylls Tingshuset i Enköping med konstverk från deltagare i projektet Konsten att delta. Under 2018 har projektet startats upp i länet i samarbete mellan Kulturenheten vid Region Uppsala och Konstnärernas riksorganisation, Uppsala län. Utställningen görs i samarbete med Enköpings kommun och visas 20 december – 20 januari.

Konsten att delta är ett projekt som syftar till att underlätta för utlandsfödda bild- och formskapare att bli en del av den svenska bild- och formbranschen. Det öppnar även för att det regionala kulturlivet ska kunna ta del av de interkulturella nätverk som utlandsfödda bild- och formskapare kan bidra med. Det handlar inte bara om integration utan även om demokrati och yttrandefrihet.

Medverkande konstnärer

Yasaman Sharifmanesh, Ida Lindgren, Pavel Matveyev, Ali Ardalan, Kalsoom Ali, Eva Hesslow, Awni Mohamad, Hayder Almaleki, Gunnar Staland, Stuart Mayes, Anna Liljas, Maher Abdel Aziz, Klas Hällerstrand och Blerta Kapo

Tid: vernissage 20 december kl. 14.00
Plats: Tingshuset, Konsthallen, Tullgatan 18 i Enköping
Öppettider: tors. fre. lör. kl. 12–15